Customer Experiences

Kejayaan pelanggan adalah kejayaan kami! Lihat apa yang student kami katakan tentang pengalaman mereka dengan kami.

So far, takde orang yang bantu sampai tahap macam ni. Memang betul-betul hand hold

Banyak beliau bantu saya daripada CRM, funnel dan banyak lagi. Paling best, beliau guide step by step. So far, takde orang yang bantu sampai tahap macam ni. Memang betul2 hand hold. Anda memang patut join program beliau, recommended

bahagia-jemali2.jpg
Bahagia Jemali

Founder, Reecharge Fitness

Value yang Tuan sampaikan macam tak sangka it's free

Value yang tuan sampaikan macam tak sangka its free. I'm attracted with your core values and belief. Because I also believe in what you believe. Tuan tak hanya focus on bulking like most of businesses in Malaysia. Very rare nak jumpa orang macam Tuan

123779527_862642617807962_1064953301055072899_n.jpeg
Zaim Asri

Founder, Senigrafik

It's a mind-blowing session. Very good. Highly recommended

It's a mind-blowing session. Very Good. Highly Recommended. Saya juga sangat terinspirasi dengan perkongsian beliau. One of the best. Semua usahawan/bisnes owner wajib berguru dengan beliau kalau ingin pergi jauh dalam bisnes. Nidzam Harjoh keep it up. You are the best

136056552_4362586847091675_4694603468496402772_n.jpeg
Faizul Ikhwan

Founder, Rahsia Ceramah Memukau

CASE STUDY CONSULTING

Membantu penstrukturan semula pelan ganjaran, membentuk team HQ untuk menguruskan tim ejen, setup blueprint & proses onboarding ejen.

Nama : Puan Jazira

Brand : Fefet Malaysia

Industri : Kesihatan & Kecantikan

PROBLEMS : Leader mula slow dan sales stuck. Sales tiada peningkatan. Ejen lemau. Tiada rutin aktiviti yang sistematik & berjadual dari HQ. Ejen baru bertambah tapi jualan tak bertambah.

SOLUSI : Struktur semula pelan ganjaran. Bina pelan ganjaran yang ‘motivation-driven’. Bina SOP & bentuk pasukan urus ejen dari HQ. Bentukkan blueprint ejen & sistem onboarding ejen baru masuk.

HASIL : Jualan naik & yang lebih penting bisnes tidak lagi terikat pada diri founder tetapi leveragekan pada sistem.

Membantu meningkatkan ‘closing rate’ close prospek ejen team HQ, merangka kempen reward ejen yang berkesan & membina sistem training yang high impact.

Nama : Pak Mat

Brand : Pak Mat Western

Industri : Makanan

PROBLEMS : Kadar rekrut ejen yang rendah walaupun spend kos iklan yang banyak. Ejen dah mula tepu. Jualan makin turun. Ejen hadir training tetapi tidak responsif. Tak menghasilkan result yang bagus.

SOLUSI : Melatih & memantau team HQ untuk aktiviti closing prospek ejen. Merangka kempen reward launching yang efektif. Bina training ejen yang high impact dan memberi kesan kepada ejen yang hadir.

HASIL : Closing meningkat dari 2% ke 41%. Team ada jadual dan sistem kerja yang sistematik dalam urus prospek ejen.

CASE STUDY SERVIS TRAINING

Absolut Chocolat

AIA Takaful, Imtiyaz Arraudhah

Pak Mat Western

Arromah, Young Living

Master Coordinator Dr Normi, Shaklee

Cik Ya, No 1 Stokis Noir

Syaqist, Rangkaian Pengedar Cadar

Beautsahara, Top Leader Meeting Inai Mesra Wuduk

Peserta Lepas Yang Pernah Hadir Ke Seminar Ejenpro

Anda ada cabaran dalam tim ejen? Nak selesaikan tapi tak tahu apa solusi yang terbaik untuk masalah yang anda hadapi sekarang? Nak kami bantu tapi tak pasti bagaimana kami boleh bantu anda?

Nak Dapatkan Sesi Konsultansi 1-on-1 45 Minit Bersama Ejenpro Secara Percuma?